FORUM KURALLARI

0Tahaa 1 Tem 2025 20:23 68
0Tahaa
0Tahaa
Yönetici

Son Güncelleme: 01.07.2025

Bu kurallar, forumun sağlıklı, güvenli ve yapıcı bir ortamda işlemesini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Forumumuza üye olan tüm kullanıcılar aşağıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

1. Genel Davranış Kuralları

Tüm üyeler karşılıklı saygı çerçevesinde iletişim kurmakla yükümlüdür.

Hakaret, tehdit, aşağılama, küfür ve kışkırtıcı dil kullanımı yasaktır.

Irk, din, dil, cinsiyet, cinsel yönelim ve benzeri konularda ayrımcılık yapan içerikler paylaşmak kesinlikle yasaktır.

Forumda herhangi bir kullanıcıyı hedef alan olumsuz kampanyalar düzenlemek, iftira atmak veya linç girişiminde bulunmak yasaktır.

2. Konu Açma ve Mesaj Gönderme

Her konu, ilgili kategori altında ve konu başlığı içeriği açıkça ifade edecek şekilde açılmalıdır.

Aynı konunun tekrarlanması (spam), gereksiz mesaj atmak ya da konuları yukarı çekmek yasaktır.

Mesajlar, Minecraft oyunu ve sunucularıyla doğrudan ilgili olmalıdır. Konu dışı mesajlar silinebilir.

Forumda destek talepleri, yalnızca ilgili destek kategorileri üzerinden iletilmelidir.

3. İçerik Paylaşımı

Forumda paylaşılan tüm içerikler (harita, mod, eklenti, sunucu tanıtımı vb.) kullanıcının kendisine ait olmalı veya paylaşım izni alınmış olmalıdır.

Telif hakkına sahip içeriklerin izinsiz paylaşımı yasaktır.

Minecraft sunucularıyla ilgili tanıtım konuları, ilgili tanıtım şablonuna uygun şekilde oluşturulmalıdır.

4. Reklam ve Tanıtım Politikası

Her türlü ticari içerik, ürün satışı veya başka platformlara yönlendirme amacı taşıyan paylaşımlar yasaktır.

Discord sunucusu, web sitesi, sosyal medya hesapları ve benzeri tanıtımlar yalnızca izinli kategorilerde yapılabilir.

Ücretli hizmet sunmak isteyen üyelerin yönetimle iletişime geçerek onay alması zorunludur.

5. Kullanıcı Hesapları

Bir kişinin birden fazla hesap açması (çoklu hesap) yasaktır.

Taklit hesaplar, sahte kimlikler veya başkalarının ismini kullanmak forumdan kalıcı uzaklaştırma sebebidir.

Kullanıcı adı ve profil bilgileri, forum kurallarına ve genel ahlak kurallarına uygun olmalıdır.

6. Yönetim ve Moderasyon

Forum yönetimi, gerektiğinde içerikleri düzenleme, taşıma, kilitleme veya silme hakkına sahiptir.

Moderatör kararları kesindir. Uygunsuz bir işlem olduğunu düşünen kullanıcılar, durumu özel mesaj yoluyla yöneticilere iletebilir.

Kural ihlallerinde kullanıcıya uyarı verilir; tekrarı durumunda geçici veya kalıcı uzaklaştırma uygulanabilir.

7. Yasal Sorumluluk

Her kullanıcı, paylaştığı içerikten yasal olarak sorumludur.

Forum yönetimi, kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklerin doğruluğunu veya yasal uygunluğunu garanti etmez.

Gerekli durumlarda, ilgili makamlarla iş birliği yapılabilir.

8. Güncellemeler

Forum kuralları, gerektiğinde güncellenebilir. Güncel kuralları takip etmek kullanıcıların sorumluluğundadır.

1 Tem 2025 20:23
Mesaj yazabilmek için giriş yapmalısınız.
OlimpusCraft. Tüm hakları saklıdır. © 2025